Ας πάρει Geeky για τον καφέ

Ο καφές είναι ένα ποτό που είναι αγαπημένο σε όλο τον κόσμο. Είναι τόσο δημοφιλές που είναι το δεύτερο πιο διαπραγματεύσιμο εμπόρευμα. Το μόνο εμπόρευμα που διαπραγματεύεται περισσότερο από τον καφέ είναι το πετρέλαιο. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι πίνουν πολύ καφέ.

Οι χώρες που καταναλώνουν τον περισσότερο κατά κεφαλήν καφέ περιλαμβάνουν τη Φινλανδία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, τη Δανία και τις Κάτω Χώρες. Μπορείτε να σκεφτείτε ότι οι Αμερικανοί πίνουν πολύ καφέ, αλλά σε μια λίστα με κορυφαία έθνη κατανάλωσης καφέ, οι ΗΠΑ είναι σε όλη τη διαδρομή κάτω στο νούμερο 25.

Πώς πίνεις τον καφέ σου;
Μερικοί άνθρωποι το συμπαθούν καυτό, παγωμένο, μαύρο, ζαχαρούχο, ή αναμιγνύεται με το γάλα. Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι να πιείτε τον καφέ και τόσες πολλές ποικιλίες για να επιλέξετε από. Πώς ξέρεις ποιος καφές είναι αυτός για σένα; Μια μηνιαία συνδρομή καφέ για την προσπάθεια νέων γεύσεων και roasters είναι ένας μεγάλος τρόπος να επεκταθούν οι ορίζοντές σας. Ο καφές έχει διαφορετικό προφίλ γεύσης ανάλογα με το από πού προέρχεται και πώς ψήνεται.

Ψητά καφέ
Φως Ψητά: Αν θέλετε την περισσότερη καφεΐνη στο φλιτζάνι σας, ένα ελαφρύ ψητό είναι για σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι όσο περισσότερο καφέ ς ψήνεται, τόσο περισσότερη καφεΐνη μαγειρεύεται από τα φασόλια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα ελαφρύ ψητό έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Ο σύντομος χρόνος ψησίματος αφήνει επίσης τα φασόλια με την υψηλότερη οξύτητα και τη διακριτική γεύση.

Μεσαία Roasts: Αυτά είναι ένα ευνοημένο ψητό μεταξύ καφετέριες και είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να γευσιγνωσία. Με ελαφρώς λιγότερη καφεΐνη από το ελαφρύ ψητό, ένα πλούσιο καφέ χρώμα, και ισορροπημένη γεύση με λιγότερη οξύτητα, το μεσαίο ψητό είναι ένα πλήθος-pleaser.

Σκούρα Ψητά: Παραδόξως, σκούρα ψητά έχουν τη μικρότερη ποσότητα καφεΐνης, λόγω της διαδικασίας μαγειρέματος. Τα φασόλια παίρνουν περισσότερη γεύση από τη διαδικασία ψησίματος και μπορούν να δοκιμάσουν το smokier ή ακόμα και πικρό. Παίρνουν ένα σκοτεινό χρώμα σοκολάτας ή μπορούν ακόμη και να φανούν σχεδόν μαύρα και θα έχουν μια υψηλότερη περιεκτικότητα σε πετρέλαιο. Μπορείτε να δείτε μια λιπαρή γυαλόφθα στην κορυφή όταν παρασκευάζετε το φλυτζάνι καφέ σας.

Όταν ο καφές σας προέρχεται από κάνει μια μεγάλη διαφορά στη γεύση
Ο καφές καλλιεργείται σε πάνω από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κάθε νομός έχει τα μοναδικά πλεονεκτήματα και τις προκλήσεις του όπως η εδαφολογική ποιότητα, η θερμοκρασία, η υγρασία, και οι βροχοπτώσεις. Αυτά τα πράγματα επηρεάζουν τη γεύση των φασολιών που παράγονται. Κάθε περιοχή θα έχει παραλλαγές της γεύσης που παράγει, ωστόσο εδώ είναι μερικές ευρείες περιοχές και κοινά χαρακτηριστικά.

Αφρική: Η Αιθιοπία, η Κένυα, η Ρουάντα και το Μπουρούντι παράγουν καφέ από την Αφρική. Είναι γνωστοί για την κατοχή πολύ σώμα και γλυκύτητα. Οι υπαινιγμοί του γκρέιπφρουτ μπορούν να είναι κοινοί από την Κένυα ενώ μια βατόμουρο-όπως μυρωδιά προέρχεται από τα αιθιοπικά φασόλια.

Κεντρική Αμερική: Αυτή η περιοχή παράγει μερικά από τα πιο κοινά καφέ που καταναλώνεται στη Βόρεια Αμερική και θα γεύση πιθανώς εξοικειωμένοι με το μέσο καταναλωτή. Δοκιμάζει nutty με τους υπαινιγμούς σοκολάτας και έχει ένα ισχυρό άρωμα. Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ και εξάγει περίπου το 1/3 της παγκόσμιας προσφοράς καφέ.

Ασία: Υπάρχει μεγάλη διακύμανση στις ασιατικές ποικιλίες, επειδή η περιοχή είναι τόσο μεγάλη και έχει ένα ποικίλο κλίμα. Ο ινδονησιακός καφές είναι γνωστός για την φρουτώδη, καπνιστή γεύση του. Το Βιετνάμ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής καφέ στον κόσμο. Ειδικεύονται στον καφέ Robusta. Αυτή είναι μια ξεχωριστή ποικιλία καφέ από τον κοινώς γνωστό καφέ Arabica. Έχει περισσότερη καφεΐνη και ένα ισχυρότερο, ελαφρώς πικρό προφίλ γεύσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *