Ο δρόμος προς ένα κινούμενο Gundam

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο κόσμος είδε ένα ορόσημο στην ιστορία anime ρομπότ. Οι Ιάπωνες παρουσίασε ένα “μέγεθος ζωής” RX-78-2, μια εικονική mecha πιλοτικά από Amuro Rey στην πρωτοποριακή ιαπωνική animation Κινητό Κοστούμι Gundam. Ενώ χαρακτήρισε τα φώτα και τους ήχους για τις προγραμματισμένες παραστάσεις, ένα ερώτημα εξακολουθεί να παραμένει: μπορούν να κάνουν το 18-μετρητή κίνηση ρομπότ;

Φέτος, ένα κινούμενο Gundam πρόκειται να αυξηθεί στη Γιοκοχάμα.

Ο παππούς των κινητών κοστουμιών
Η επιτυχία του Gundam το 1979 ήταν αξιοσημείωτη για δύο λόγους.

Πρώτον, σε αντίθεση με άλλες δείχνει ρομπότ της εποχής του που επικεντρώθηκε στους ανθρώπους εναντίον αλλοδαπών, Amuro Rey πιλότοι του RX-78-2 για την καταπολέμηση άλλων ανθρώπων. Όπως σημειώνεται στην επιστήμη του Anime: Mecha-Noids και AI-Super-Bots:

“Αντί για έναν πιλότο σε ένα mecha προσπαθεί να σώσει τον κόσμο από τις εισβολές στο διάστημα, Gundam έδωσε οπαδούς μια σύνθετη ιστορία για τις αποικίες του ανθρώπινου διαστήματος αγωνίζονται ένα τεράστιο πόλεμο για την ανεξαρτησία.”

Δεύτερον, εκτός από την ιστορία του, η δημοτικότητα του Gundam άνθισε μετά την κυκλοφορία των επινοησιακών εμπορευμάτων: παιχνίδια. Κινούμενα γιγαντιαία ρομπότ είχαν πλαστικά κιτ μοντέλο με βάση αυτά. Τα παιδιά μπορούν να μιμηθούν εικονικές σκηνές για την παράσταση. Αυτό επέκτεινε την ιστορία και τη δημοτικότητα του Gundam.

Σήμερα, δεκάδες ιστορίες υπάρχουν κάτω από διαφορετικά σύμπαντα κάτω από το franchise Gundam. Περισσότεροι ανεμιστήρες συλλέγουν επίσης Gundam πλαστικά μοντέλα, επίσης γνωστή ως Gunpla

Κάνοντας τα όνειρα πραγματικότητα
Gundam αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο, και οι οπαδοί σέβονται το RX-78-2. Μετά από όλα, ξεκίνησε 40 χρόνια ταξίδι του franchise. Χωρίς σημάδια διακοπής, αυτό το τελευταίο έργο πρόκειται να κάνει πολλά όνειρα πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *